top of page

Yoga in Kootwijk

Een warm welkom! Ik ben Tarinda en ik beoefen al jaren bijna dagelijks yoga. Ik heb zoveel voordelen ondervonden van yoga, dat is waarom ik heb besloten de opleiding te doen tot yoga teacher. Het is geweldig dat ik mijn enthousiasme voor yoga nu kan overdagen! 
In mijn achtertuin heb ik een unieke sfeervolle ruimte gecreëerd, de Yoga Yurt. De lessen zijn kleinschalig en daarom is er veel ruimte voor persoonlijke begeleiding en aandacht. 
Ik geef de lessen praktisch en luchtig. Ik vind het belangrijk dat jij een goed gevoel krijgt bij het doen van yoga. 

Ik geef drie verschillende vormen yoga: flow yoga, slow flow yoga en yin yoga. 
De yogalessen duren één uur en op zondag zelfs een extra lange yin van anderhalf uur! N
adien is er gelegenheid om een warm kopje kruidenthee te drinken om de yogales helemaal zen af te sluiten. 
Het lesrooster is als volgt:


Dinsdag 19.00-20.00uur: Flow yoga

Dinsdag 20.30-21.30uur: Yin yoga
 

Donderdag 19.00-20.00uur: Slow flow yoga
Donderdag 20.30-21.30uur: Yin yoga

Zondag 19.30-21.00uur Full Yin Yoga 

20210506_201007.jpg

Alles wat je wil weten

Wanneer?

Dinsdag 19.00-20.00uur: Flow yoga

Dinsdag 20.30-21.30uur: Yin yoga
 

Donderdag 19.00-20.00uur: Slow flow yoga
Donderdag 20.30-21.30uur: Yin yoga

 

Zondag 19.30-21.00uur: Yin Yoga 90 minuten

Elke dinsdag, donderdag en zondag zijn er yogalessen. In totaal vijf lessen per week! Je kan kiezen op welke les je inschrijft. Daarover staat hieronder meer info.
Zorg dat je minimaal 5 minuten van te voren aanwezig bent zodat we op tijd kunnen beginnen. Eerder mag natuurlijk ook als je het fijn vind om alvast te mediteren, landen/gronden. Je bent welkom vanaf 15 minuten voor aanvang les. 

Waar? 
In de sfeervolle YogaYurt in de tuin van Paalhoeveweg 8 in Kootwijk. Er is plaats voor maximaal 7 personen per les. Bij minder dan 4 personen zal de les niet doorgaan.  

Hoe lang duurt de les?
De lessen op dinsdag en donderdag duren 60 minuten. De yin yoga op zondag duurt 90 minuten. Nadien is er gelegenheid om een kop verse kruidenthee te drinken om de les helemaal relaxed af te sluiten. 

 

Welke les past bij mij? 

Flow yoga is dynamisch, het zit tussen Vinyasa yoga en hatha yoga in. De nadruk zal liggen op het combineren van ademhaling en beweging. Bij regelmatig lessen zal je merken dat je zowel sterker als leniger wordt. Je lichaam en geest komen beter in balans.
Per maand zit er een vast flow element in de practice. Hierdoor weet je waar je aan toe bent en krijg je de mogelijkheid om de houdingen en het flow element echt te gaan voelen. Flow yoga is in principe geschikt voor iedereen maar het helpt wel als je al wat yoga ervaring hebt en je vaker komt. 

 

Slow Flow yoga is voor iedereen! Jong of oud, man of vrouw, lenig of niet lenig, sterk of niet sterk, yogaervaring of niet, het maakt hier allemaal niet uit, het is jouw yoga. 
Een Slow Flow les is licht en creatief, in een langzamer tempo en zachter dan de gemiddelde Vinyasa les. Houdingen worden over het algemeen langer vastgehouden en de overgangen tussen houdingen zijn iets langzamer. De zachtere aard van deze les is geweldig voor beginners, maar is ook geweldig voor gevorderde studenten die zin hebben om te vertragen en dieper in hun beoefening te duiken.

 

Yin yoga is fijn als je vooral behoefte hebt aan ontspanning en verbinding tussen lichaam en geest. Hierbij houd je bepaalde lichaamsposes voor een langere periode vast, waarbij je langzaam soepeler wordt maar jezelf vooral mentaal leert kennen en tegelijkertijd uitdaagt. Yin is voor iedereen geschikt, ervaring of geen ervaring. Het is ideaal om je flexibiliteit te bevorderen. 
 

Prijzen/ stempelkaart
Een proefles kost maar 
€5,00 (bij voorkeur contant betalen). Ik vind het belangrijk dat jij een goed gevoel krijgt bij mijn les en dat de drempel om te beginnen laag ligt. Voor een yin yoga les van 90 minuten kost de proefles €7,50.

Let wel, de proefles is niet bedoeld als je in hier op vakantie bent of voor familie of vrienden die eenmalig mee willen doen. Je bent uiteraard van harte welkom, maar betaalt dan een losse les.
 

Losse les uur €12,50 (yin yoga 90 minuten €17,50)
Stempelkaart €60 voor 6 lessen (yin yoga 90 minuten is 1,5 stempel per les)


Alle prijzen zijn incl. BTW
De stempelkaart is persoonsgebonden. Afmelden voor een les kan tot 24 uur van te voren, anders zal er een les in rekening gebracht worden.

Meebrengen/ materiaal en kleding
Als je voor het eerst komt heb je eigenlijk niks nodig. Het is wel handig als je kleding draagt waarin je makkelijk kan bewegen. Ook adviseer ik laagjes te dragen. De yurt blijft een tent ;) en daardoor kan de temperatuur soms schommelen. 

Een yogamat heb ik in de yurt liggen.  Je hoeft dus zelf geen mat aan te schaffen. Het mag natuurlijk wel. De yogamat die ik fijn vind is de extra grote CAMPZ yogamat (€29,99) of de  BODHI PHOENIX yogamat (€59,95). Klik op de naam om naar de website te gaan waar ze deze verkopen.
De CAMPZ yogamat maat L is extra groot (200 x 68cm) maar wel iets dunner (2mm) dan de BODHI. Dit heeft voordelen bij balans houdingen maar een nadeel als snel last hebt van je knieën e.d. De BODHI yogamat heeft een standaard maat (185 x 66 cm) en is wel iets dikker (4mm). Ze hebben beide handige lijnen voor de plaatsing van handen en voeten en het belangrijkste van allemaal: GOEDE GRIP!  

 

In de yurt heb ik voldoende extra materialen zoals blokken, bolsters, meditatiekussens en yogariemen. 
 

Ben je enthousiast geworden?
Klik op contactgegevens voor info over inschrijven. 

Info yogales
Verschillend yogastijlen
Tarinda & Yoga
IMG_2416.jpg

Tarinda & Yoga

GRATITUDE IS THE HEALTHIEST OF ALL HUMAN EMOTIONS

Tarinda & Yoga zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Yoga is voor mij een 'way of life'. Mijn yogaleraar Johan Noorloos verwoord het zo mooi;
"Yoga begint pas als je van de mat afstapt".

Mijn yogareis
Om je wat meer te vertellen over mijn yogareis maak ik  een sprong terug in de tijd.

Al van kinds af aan ben ik sportief en altijd in beweging. Helaas ben ik als kind gediagnosticeerd met hypermobiliteit. Daardoor ben ik leniger dan normaal. Als je hypermobiel bent, zijn je gewrichtsbanden en pezen te soepel. Je gewrichten krijgen daardoor niet genoeg steun en worden te beweeglijk. Je kan ook pijn krijgen aan je spieren of gewrichten. Spieren zijn vaak sneller overbelast omdat ze harder moeten werken om je gewricht(en) stabiel te houden. 
Dit alles begon ik helaas ook te ondervinden vanaf mijn 20e. Ik kreeg blessures en merkte toen pas hoe frustrerend het is als je lichaam je vertelt wat je wel en niet kan. 

Ik wist dat yoga voor mij daarom de oplossing zou zijn. Om lichaam en geest weer in balans te krijgen, te laten samenwerken in plaats van tegenwerken.
In 2017 ben ik veelvuldig yoga gaan beoefenen en al snel was ik verkocht! Ik merkte hoe goed yoga mij deed. Niet alleen fysiek, maar ook mentaal. 

Nadat ik klaar was mijn het opzetten van mijn massagepraktijk wist ik wat me te doen stond. Ik wilde yogadocent worden.
Wat is er nou mooier dan je passie overdragen en te werken aan het welzijn van mensen door de combinatie van yoga & massage!? 


In 2019 heb ik de prachtige opleiding afgerond tot Vinyasa yogadocent bij de Nieuwe Yogaschool van Johan Noorloos.

Contactgegevens

Interesse? Schrijf je in voor je (proef)les op: https://www.supersaas.nl/schedule/tarinda/yoga

 

Als je meer wil weten mag je me ook bellen of appen. 
 

Hou er rekening mee dat als je eenmaal ingeschreven staat voor een les, je minimaal 24 uur van te voren kan uitschrijven/ afmelden. Anders wordt er een les in rekening gebracht. 

06-10432595

Sfeerimpressie Yoga Yurt
bottom of page